Inloggen | Zoeken
 Zoeken
Veiling-diner TR143 verrast Care for Family
 
PERSBERICHT: Waddinxveen | 13 februari 2012
 
De lokale afdeling van de Nederlandse Tafelronde heeft op haar 32e ‘verjaardag’ meer dan € 2.500,- bijeen gebracht voor het goede doel. Het bedrag is het resultaat van een zogeheten charity-veiling, welke is gehouden na een heuse walking-diner met circa veertig tafelaars en oud-tafelaars aan de lokale gouweboulevard.

DinerVeiling1
DinerVeiling1


32e verjaardag
De verjaardag van de Waddinxveense Tafelronde 143 vindt traditioneel plaats in het eerste weekend van februari. De Tafelronde viert dan conform de landelijke statuten haar oprichting. Tafelronde 143 is op 9 februari 1980 opgericht. Traditiegetrouw wordt de verjaardag gevierd met eten en muziek. Vanuit het besef dat er momenteel ook in Waddinxveen en omgeving meer dan honderd gezinnen  maandelijks moeten rondkomen van een netto inkomen tussen de 700 en 1400 euro per maand is besloten dit jaar de verjaardag een andere invulling te geven en onder de eigen leden en oud-leden een veiling te organiseren, waarmee het goede doel, één van de grondbeginselen van ‘het tafelen’, kon worden gesteund.
 
Walking Diner met charity-veiling
De avond startte met een gastvrije ontvangst bij restaurant Thuis van waaruit een 3-gangen menu was uitgezet bij verschillende restaurants aan de Nesse. Per gang werd gewisseld van locatie. Naast Thuis toonden ook Paddle’s, Le tre Ragazze en Easy Diner hun kookkunsten. De te veilen kavels, zeventien in totaal, waren geschonken door (oud-)leden en-of lokale ondernemers. Geveild werden onder meer klusuren door Platem bouw en van Vliet Hoveniers, een online-backup van Interforce, twee businessstoelen voor een voetbalwedstrijd door Van der Lee hoveniers, pakketten van parfurmerie Mieke,catalogi van Theo den Boon, Jolijn bloemen Kadoshop, diner bonnen van Paddle’s en Easy Diner en kaas van de Kaashakker. Speciale topstukken waren er dankzij iKigrafie (een fotoshoot),  arinke van Zandwijk (een glasobject) en van Dijken glas (gezeefdrukt glas).
De veiling werd gehouden onder bezielende leiding van een speciaal voor deze avond benoemde veilingmeester Rob den Boer, welke namens team Toyota van Leeuwen zelf een VIP-ballonvaart voor twee personen beschikbaar had gesteld. De initiatiefnemers, Marco van Zandwijk en Remko Overdam, toonde zich dik tevreden met de opbrengst van de veiling. “Het laat zien dat wij als tafelronde op ludieke wijze het aangename met het maatschappelijk belang weten te combineren in een kort tijdsbestek” aldus één van de initiatiefnemers. Niet eerder hield de Waddinxveense tafelronde een veiling voor het goede doel.

DinerVeiling3
DinerVeiling3

 
Care for Family
Suzanne Hetyey van de Waddinxveense stichting Care for Family heeft de hele avond bijgewoond.
Als stichting biedt Care for Family in Waddinxveen praktische hulp aan (kansarme) gezinnen en personen die om wat voor reden dan ook in de (financiële) problemen zijn geraakt. Door hen te helpen krijgen zij weer zicht op de toekomst. Als lokale hulporganisatie is Care for Family www.careforfamily.com) afhankelijk van giften. Suzanne Hetyey is dan ook aangenaam verrast door het eindresultaat van de gehouden veiling. Met het opgehaalde bedrag kan de stichting ongeveer drie keer boodschappen doen voor 125 gezinnen. Naast de opbrengst voor Care for Family werden ook een aantal flessen appelsap, Natuurlekker, geveild. De opbrengst hiervan kwam ten goede aan kinderboerderij Dierendal.
 
Tafelronde 143
De Waddinxveense Tafelronde laat al sinds 1980 regelmatig van zich horen door met opmerkelijke serviceprojecten te komen, die naast veel plezier ook het nodige geld voor organisaties bij een brengen. Zo werd er in het verleden aan gefietst met een conferencebike van Brug naar Bridge, kon er over water worden gelopen in grote opblaasbare ballen bij de eerste editie van Pettepret en had het dat jaar ervoor met de Boskoopse Rotary het spel Gouwedeal ontwikkeld. In Nederland zijn meer dan 3.200 tafelaars, verdeeld over 200 lokale Tafels. Deze clubs hebben elk een eigen karakter, maar delen (internationale) vriendschap, een maatschappelijke bijdrage en het uitwisselen van kennis en ervaringen. 

DinerVeiling2
DinerVeiling2