Inloggen | Zoeken
 Zoeken
Persbericht April 2014: Champagne voor Kinderafdeling Groene Hart ziekenhuis
26-05-2014 10:34
Champagne voor Kinderafdeling Groene Hart Ziekenhuis
De Waddinxveense afdeling van de Nederlandse Tafelronde heeft een cheque twv €3.500,- overhandigd aan Stichting vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis.
Het mooie bedrag is het resultaat van de tweede editie van het Chanpagne Project van Ronde Tafel Waddinxveen. Het bedrag is inmiddels gebruikt om de
Kinderpoliklinieken in de nieuwbouw van het Groene Hart Ziekenhuis kindvriendelijker te maken.

Champagne Project
Najaar 2013 hebben de leden van de Ronde Tafel Waddinxveen voor de tweede keer flessen Brut Grande Reserve champagne verkocht. De flessen zijn ook dit jaar weer door henzelf opgehaald in Frankrijk. Waar de opbrengst van het eerste champagneproject besteed is om leden van de Klup uit Gouda en omgeving een onvergetelijke dag te bezorgen, was het goede doel voor deze editie de kinderafdeling in de nieuwbouw van het Groene Hart Ziekenhuis.

Kindvriendelijke poliklinieken
Een ziekenhuisbezoek is voor kinderen en hun ouders altijd spannend. Leuk speelgoed leidt de kinderen echter af als zij moeten wachten.
Hierdoor worden zij minder angstig en minder gericht op eventuele pijn.
Het was de wens om in de nieuwbouw van het Groene Hart Ziekenhuis alle ruimtes waar kinderen verblijven, kindvriendelijke speelitems te plaatsen.
De opbrengst van het tweede champagneproject is inmiddels daadwerkelijk besteed aan twee zaken. Als eerste zijn er speelmaterialen voor polikliniek
Medische Psychologie en Psychiatrie aangeschaft. Deze afdeling doet o.a. onderzoeken, behandelingen en observaties bij kinderen van 0 tm 12 jaar.
Spel kan daarbij onderdeel zijn van psychologische diagnostiek en een ingang vormen tot behandeling. Deze afdeling is voorzien van benodigde spelmaterialen om kinderen op hun gemak te stellen, maar ook om te gebruiken in het diagnose- en behandelproces. Het gaat hierbij onder andere om (hand)poppen, poppenhuis, puzzels, boekjes enz. Als tweede is er een interactieve zuil
voor in de wachtruimte mee bekostigd. Hierop kan aan drie zijden gespeeld worden met speelborden en een TV scherm. De spellen die hierop geinstalleerd worden, staan in het teken van zogenaamde GHZoo dieren. Een kinderthema dat in het gehele ziekenhuis te zien is en herkenbaarheid geeft aan de jongere patienten.

Tafelronde 143
Tafelronde Waddinxveen laat al sinds 1980 regelmatig van zich horen door met opmerkelijke serviceprojecten te komen, die naast veel plezier ook het nodige geld voor organisaties bijeen brengen.
Zo werd er in het verleden gefietst met een conference-bike van Waddinxveen naar Londen, kon er over water worden gelopen in grote opblaasbare ballen bij de eerste editie van Pettepret en had het dat jaar ervoor met de Boskoopse Rotary het spel Gouwedeal ontwikkeld. In Nederland zijn meer dan 3.200 tafelaars, verdeeld over 200 lokale tafels. Deze clubs hebben elk een eigen nummer en karakter, maar delen (internationale) vriendschap, een maatschappelijke bijdrage en het uitwisselen van kennis en ervaringen.
Gewijzigd op: 26-05-2014 11:04
Veiling-diner TR143 verrast Care for Family
13-02-2012 09:27

 
PERSBERICHT: Waddinxveen | 13 februari 2012
 
De lokale afdeling van de Nederlandse Tafelronde heeft op haar 32e ‘verjaardag’ meer dan € 2.500,- bijeen gebracht voor het goede doel. Het bedrag is het resultaat van een zogeheten charity-veiling, welke is gehouden na een heuse walking-diner met circa veertig tafelaars en oud-tafelaars aan de lokale gouweboulevard.

DinerVeiling1
DinerVeiling1


32e verjaardag
De verjaardag van de Waddinxveense Tafelronde 143 vindt traditioneel plaats in het eerste weekend van februari. De Tafelronde viert dan conform de landelijke statuten haar oprichting. Tafelronde 143 is op 9 februari 1980 opgericht. Traditiegetrouw wordt de verjaardag gevierd met eten en muziek. Vanuit het besef dat er momenteel ook in Waddinxveen en omgeving meer dan honderd gezinnen  maandelijks moeten rondkomen van een netto inkomen tussen de 700 en 1400 euro per maand is besloten dit jaar de verjaardag een andere invulling te geven en onder de eigen leden en oud-leden een veiling te organiseren, waarmee het goede doel, één van de grondbeginselen van ‘het tafelen’, kon worden gesteund.
 
Walking Diner met charity-veiling
De avond startte met een gastvrije ontvangst bij restaurant Thuis van waaruit een 3-gangen menu was uitgezet bij verschillende restaurants aan de Nesse. Per gang werd gewisseld van locatie. Naast Thuis toonden ook Paddle’s, Le tre Ragazze en Easy Diner hun kookkunsten. De te veilen kavels, zeventien in totaal, waren geschonken door (oud-)leden en-of lokale ondernemers. Geveild werden onder meer klusuren door Platem bouw en van Vliet Hoveniers, een online-backup van Interforce, twee businessstoelen voor een voetbalwedstrijd door Van der Lee hoveniers, pakketten van parfurmerie Mieke,catalogi van Theo den Boon, Jolijn bloemen Kadoshop, diner bonnen van Paddle’s en Easy Diner en kaas van de Kaashakker. Speciale topstukken waren er dankzij iKigrafie (een fotoshoot),  arinke van Zandwijk (een glasobject) en van Dijken glas (gezeefdrukt glas).
De veiling werd gehouden onder bezielende leiding van een speciaal voor deze avond benoemde veilingmeester Rob den Boer, welke namens team Toyota van Leeuwen zelf een VIP-ballonvaart voor twee personen beschikbaar had gesteld. De initiatiefnemers, Marco van Zandwijk en Remko Overdam, toonde zich dik tevreden met de opbrengst van de veiling. “Het laat zien dat wij als tafelronde op ludieke wijze het aangename met het maatschappelijk belang weten te combineren in een kort tijdsbestek” aldus één van de initiatiefnemers. Niet eerder hield de Waddinxveense tafelronde een veiling voor het goede doel.

DinerVeiling3
DinerVeiling3

 
Care for Family
Suzanne Hetyey van de Waddinxveense stichting Care for Family heeft de hele avond bijgewoond.
Als stichting biedt Care for Family in Waddinxveen praktische hulp aan (kansarme) gezinnen en personen die om wat voor reden dan ook in de (financiële) problemen zijn geraakt. Door hen te helpen krijgen zij weer zicht op de toekomst. Als lokale hulporganisatie is Care for Family www.careforfamily.com) afhankelijk van giften. Suzanne Hetyey is dan ook aangenaam verrast door het eindresultaat van de gehouden veiling. Met het opgehaalde bedrag kan de stichting ongeveer drie keer boodschappen doen voor 125 gezinnen. Naast de opbrengst voor Care for Family werden ook een aantal flessen appelsap, Natuurlekker, geveild. De opbrengst hiervan kwam ten goede aan kinderboerderij Dierendal.
 
Tafelronde 143
De Waddinxveense Tafelronde laat al sinds 1980 regelmatig van zich horen door met opmerkelijke serviceprojecten te komen, die naast veel plezier ook het nodige geld voor organisaties bij een brengen. Zo werd er in het verleden aan gefietst met een conferencebike van Brug naar Bridge, kon er over water worden gelopen in grote opblaasbare ballen bij de eerste editie van Pettepret en had het dat jaar ervoor met de Boskoopse Rotary het spel Gouwedeal ontwikkeld. In Nederland zijn meer dan 3.200 tafelaars, verdeeld over 200 lokale Tafels. Deze clubs hebben elk een eigen karakter, maar delen (internationale) vriendschap, een maatschappelijke bijdrage en het uitwisselen van kennis en ervaringen. 

DinerVeiling2
DinerVeiling2
Gewijzigd op: 13-02-2012 09:55
Hard rijden levert geld op!
25-05-2011 14:15
Boskoop/ Waddinxveen - Wie doorgaans te hard rijdt loopt het risico
een fiks geldbedrag kwijt te zijn. De heren van Tafelronde 143 draaide
het om en maakte het voor één avond aantrekkelijk om het gaspedaal
eens extra in te trappen. Naast een prijsbeker voor de snelste teams
bleef er ook een goed geldbedrag over dat kan gaan worden besteed
voor de twee beoogde goede doelen; te weten de hulporganisatie
Karmel International uit Enschede en gehandicaptenorganisatie De Klup
uit Gouda.


lees meer bij projecten, klik hier
Gewijzigd op: 25-05-2011 15:48