Inloggen | Zoeken
 Zoeken
Tafelronde 143 laat de kurken knallen!

Service project 2013

RT 143 laat de kurken weer knallen! In 2013 zamelt Ronde Tafel 143 Waddinxveen wederom geld in met het verkopen van champagne. Dit jaar steunen we met de opbrengst een project om de poliklinieken in het Groene Hart ziekenhuis kindvriendelijker te maken:

Kindvriendelijke poliklinieken
Spel en spelen maken deel uit van een gezonde ontwikkeling bij kinderen. Daarbij is het voor jonge kinderen een manier om uiting te geven aan hun gevoelens en beleving.
Een ziekenhuisbezoek is voor kinderen, en hun ouders, altijd spannend. Leuk speelgoed leidt de kinderen echter af als zij moeten wachten. Hierdoor worden ze minder angstig en minder gericht op de eventuele pijn. Graag willen we in de nieuwbouw alle ruimtes waar kinderen verblijven, kindvriendelijke speelitems plaatsen, waarbij veiligheid en hygiëne hoog in het vaandel blijft staan. Hiertoe hebben we twee projecten aangenomen.

1) Speelmaterialen voor polikliniek Medische Psychologie en Psychiatrie.
De afdeling Medische Psychologie en Psychiatrie doet o.a. onderzoeken, behandelingen en observaties bij kinderen van 0 tot en met 12 jaar.
Spel kan een onderdeel zijn van psychologische diagnostiek en een ingang vormen tot behandeling.
Graag willen we deze afdeling voorzien van de benodigde spelmaterialen om de kinderen op hun gemak te stellen, maar ook om te gebruiken in het diagnose- en behandelproces. Het gaat hierbij onder andere om (hand)poppen, poppenhuis, puzzels, boekjes enz.
Deze materialen worden in verband met landelijke voorschriften op gebied van hygiëne en veiligheid graag door de afdeling zelf ingekocht.

c2013

2) Interactieve speelzuil op poliklinieken.
Diverse wachtruimten waar kinderen verblijven zullen we voorzien van interactieve speelzuilen. Hierop kan aan drie zijden gespeeld worden met speelborden en een TV scherm. De spellen die hierop geïnstalleerd worden, staan in het teken van de zo genaamde GHZoo-dieren. Een kinderthema dat in het gehele ziekenhuis te zien zal zijn en herkenbaarheid geeft aan de jongere patiënten.
In de gecombineerde wachtruimte van de polikliniek Gynaecologie/Anesthesie op de eerste etage komen heel veel kinderen en willen we graag nog zo’n zuil plaatsen.

Dus aarzel niet en bestel vandaag nog uw champagne! U koopt bij ons een doosje met
6 flessen Brut Grande Réserve voor 135.00. Bestellen per fles kan ook voor 22.50 per
fles. De flessen zullen door ons voorzien worden van een “stropdasje” met een toelichting
op de gesteunde projecten. Desgewenst kunnen wij een cadeauverpakking bij de flessen meeleveren voor 1.00 per fles.
U kunt uw bestelling doormailen naar info@RT143.nl

Service project 2012
Champagne voor het goede doel. In 2012 zamelt Ronde Tafel 143 Waddinxveen geld in met het verkopen van champagne. Doel is met de opbrengst de jaarlijkse gehandicaptendag te bekostigen. De verkoop van de flessen Champagne wordt een groot succes en met de opbrengst kan Ronde Tafel 143 Waddinxveen zelfs meerdere jaren de dag realiseren. In 2013 hebben we van de opbrengst een geweldige dag verzorgd in Kegelhuis De Engel in Schoonhoven. We hebben in totaal 23 leden van de Klup thuis opgehaald waarna we naar Schoonhoven gereden zijn. Daar hebben we ze onthaalt op een heerlijke kop koffie met gebak. Het verdere programma bestond uit oud Hollandse spelletjes inclusief kegelen op een echte kegelbaan. Nadat we de deelnemers verwend hadden met een heerlijke lunch, was het tijd voor de afsluitende Bingo. Onder het genot van een hapje en een drankje werd hierbij fanatiek gestreden om leuke prijsjes. Op deze manier hebben we voor de deelnemers een geweldige dag kunnen verzorgen.

Klik hier om de folder te downloaden

--> Ga naar bestelformulier <--